JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp freder sykelønn

Forslaget om at syke skal få mindre penger enn i dag ble stemt ned av landsmøtet til Fremskrittspartiet lørdag.

Men partiet angriper arbeidsmiljøloven og fjerner fagforeningsfradraget.

Flere av vedtakene på Frp-landsmøtet på Gardermoen denne helga er godt egnet til å hisse opp fagbevegelsen generelt, og LO spesielt. Det har lenge vært LOs holdning at Frp er det mest skadelige partiet for norsk arbeidsliv, en oppfatning som neppe svekkes etter vedtakene lørdag om å fjerne skattefradraget for fagforeningskontingenten og liberalisering av arbeidsmiljøloven.

Loven må «tilpasses og fornyes i tråd med endringene samfunnet og arbeidslivet ... Arbeidstidsbestemmelsene i dagens arbeidsmiljølov må tilpasses individet og virksomhetenes behov», heter det i programteksten. Ifølge Frp kommer arbeidstidsreformen til å bidra til å mer heltidsarbeid og utløse mer arbeidskraft.

– Les også: Saksøker staten

Bedriftene skal få større mulighet til å ansatte folk midlertidig, og forhandlingsretten skal i større grad legges lokalt i den enkelte bedrift snarere enn sentralt hos de store organisasjonene.

Partiet freder imidlertid sykelønnsordningen, tross forslag om å redusere utbetalingene ved sykdom for at det skal «framstå som lønnsomt å jobbe». I vedtaket lørdag ettermiddag heter det seg at Frp vil ha en sykelønnsordning som «i likhet med dagens ordning sikrer den enkelte en trygg og forutsigbar inntekt ved sykdom.

– Les også: Avviser negativ trend

NRKs dager som lisensbetalt, statlig kringkaster er talte hvis Fremskrittspartiet får viljen sin. Med stort flertall vedtok nemlig landsmøtet på Gardermoen lørdag ettermiddag å avvikle NRK-lisensen, konvertere NRK til aksjeselskap og selge aksjene til private eiere.

«Finansiering av NRK må skje på samme vilkår som andre kringkastere», heter det i programteksten. Et mer moderat forslag om å fjerne lisensavgiften til fordel for andre finansieringsformer ble forkastet.

Kommuner

For få kommuner velger å slå seg sammen av egen vilje. Derfor kaster Fremskrittspartiet vrak på frivillighetsprinsippet.

Det brøt ut kraftig og jublende applaus landsmøtesalen på Gardermoen da det ble klart at et forslag om å la kommunene selv bestemme om de skal slå seg sammen ble forkastet. Isteden ble forslaget om at det er Stortinget som skal bestemme kommunestrukturen vedtatt.

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse