JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avlyser spørretimen

De 169 representantene har øyensynlig ikke kommet på ett eneste spørsmål de vil stille til regjeringen.

– Jeg kan ikke si om det har skjedd før at spørretimen må avlyses fordi det ikke foreligger noen spørsmål. Det har iallfall ikke hendt i min tid, og jeg har vært her en stund, sier leder Harald Grønn i stortingssekretariatet til NTB.

Han våger ikke gi noen forklaring på fraværet av nysgjerrighet og spørrelyst som akutt synes å ha rammet landets nasjonalforsamling, men peker på at det er stor aktivitet i Stortingets komiteer om dagen. Før sommeren skal 200 saker behandles.

– Les også: Frykter ikke skattesmell

Fremskrittspartiets landsmøte kan by på en alternativ, om enn noe spekulativ forklaring på det sviktende tilfanget av spørsmål. Stevnet kan rett og slett ha stjålet oppmerksomheten til partiets representanter, som ellers er blant de mest aktive i stortingssalen. At statsrådenes svar fra tidligere spørretimer kan ha lagt en demper på den iver en stortingsrepresentant bør føle og erstattet den med taus resignasjon, er en annen og enda mer spekulativ årsaksforklaring.

Hva det skyldes at Høyres Bjørn Lødemel trakk tilbake spørsmålet han i utgangspunktet hadde tenkt å stille kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV), vites ikke. Uansett får vi ikke høre hennes svar på de særskilte utfordringer som møter elever med nynorsk som hovedmål denne uka.

– Les også: Exit fylkeskommunen

Spørsmålstørken til tross, den muntlige spørretimen går som planlagt onsdag klokken 10, med statsrådene Navarsete, Halvorsen og Huitfeldt til stede.

Det er å håpe at opposisjonen har klekket ut noen spørsmål innen da, ellers kan timen som Stortinget i utgangspunktet har satt av, bli en heller langdryg affære. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse