JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny sjef for Nordens fagbevegelse

Christina Colclough overtar etter sommeren som generalsekretær i Nordens faglige samorganisasjon.

39 år gamle Colclough er født i England, men har bodd i Danmark og Sverige i mange år. Hun har nylig fullført en doktogradsavhandling ved København universitet om betydningen av sosial kapital for innovasjon og læring i næringslivet.

Bakgrunn fra PR og finans

Christina Colclough kommer til NFS fra en jobb som generalsekretær i den nordiske føderasjonen for fagforbund i finanssektoren. Hun har tidligere også jobbet i PR-bransjen.

- Jeg gleder meg til å starte i jobben hos NFS. Utfordringene er mange og det er nå vi for alvor skal forsvare og utvikle vår nordiske arbeidsmarkedsmodell, sier Colclough til NFS sitt eget nettsted.

- Nordens skal fortsatt være en region preget av et fleksibelt, inkluderende og innovativt arbeidsmarked. Vi skal investere i vår framtid ved å satse på økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft – og vi skal argumentere mot de som vil det annerledes, fastslår hun.

Colclough overtar som generalsekretær etter Loa Brynjulfsdottir, som var den første kvinnen som ble utnevnt til generalsekretær i NFS. Brynjulfsdottir fortsetter sin faglige karriere som leder for internasjonal avdeling i svensk LO.

40 år gammel organisasjon

NFS en samarbeidsorganisasjon for fagbevegelsene i Norden. Det første møtet fant sted i Oslo 14. mars 1972. I dag er til sammen 16 fagorganisasjoner fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og Færøyene tilsluttet NFS. Fra norsk side er LO, YS og Unio medlemmer. NFS har et eget sekretariat med fire ansatte i Stockholm. Mer informasjon om organisasjonen og dens virksomhet finner du på NFS egen nettside.

Annonse
Annonse