JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hardt ut mot Munch-avtale

Frp bryter budsjettsamarbeidet i Oslo.

Partiet nekter å samarbeide med byrådet i Oslo om byens budsjett etter at byrådet ble enig med SV om Munch-museum i Bjørvika.

– Les også: Hestehandel setter strek

Fram til nå har Frp hatt en budsjettavtale med byrådet - bestående av Høyre, Venstre og KrF - men nekter i resten av valgperioden fram til 2015 å forhandle om budsjett, opplyser Frps gruppeleder, Carl I. Hagen.

– Møtene som var avtalt torsdag og fredag om revidering, bortfaller. Vi er ikke lenger å se på som et vennligsinnet opposisjonsparti, men som et vanlig opposisjonsparti, sier Hagen til NTB.

Bakgrunnen for Frps brudd er ifølge Hagen at byrådet ikke holder seg innenfor de budsjettrammene som var avtalt mellom dem. Etter avtalen skulle totalprisen for nytt Munch-museum og bibliotek ikke overskride 2,7 milliarder kroner.

Lambda-prosjektet alene var i 2012 beregnet å koste 1,717 milliarder kroner, moms inkludert.

– Solgt seg

– Det er veldig leit at partiene bryter avtalen med oss, sier Hagen, som legger vekt på at avtalen i tillegg til Munch-museet også omfatter blant annet barnehagedrift.

– De har solgt seg til sosialistene, tordner Hagen.

Han innrømmer likevel at bruddet ikke gir ham noe håp om å få stanset museumsplanene i Bjørvika.

– Det får ikke noe å si, utover at de har byttet ut Frp med SV. Hvordan det går, vet ikke jeg, sier Hagen, som tror utgiftene til de to kulturbyggene kommer til å overstige 5 milliarder kroner. Han sier satsingen på kultur går ut over barn, unge og eldre i Oslo. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse