JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skaper bølger i politikken

Skjåk Ap tar avstand fra uttalelser fra Rune Øygards bror, som er Sp-ordfører i kommunen.

Etterdønningene etter Øygard-saken er så sterke at den lokale Ap-lederen har trukket seg.

Ap-leder i Skjåk Åge Bankhaug sa i et intervju med Gudbrandsdølen Dagningen sist uke at han personlig var kritisk til noen av uttalelsene i rettssaken mot Rune Øygard. Det gjaldt blant annet ting som Vågå-ordførerens bror Rolv Kristen hadde sagt om kulturen i Skjåk og norddalen (nord i Gudbrandsdalen). Dette fikk motbør av mange i hans eget parti, og støtte fra andre, melder Fjuken.

– Les også: – Én måned per samleie

– Det var et hardkjør uten like, faktisk så tøft at jeg ikke så noen annen råd enn å trekke meg. Litt paradoksalt er det, for samtidig som jeg ble kjørt hardt i egne rekker lokalt, fikk jeg ros fra politikere sentralt for samme utspill, sier Bankhaug.

Mandag kveld vedtok lokallaget en uttalelse som ble sendt til pressen, og der den tidligere lederen får full støtte:

«Styret i Skjåk Arbeiderparti tar avstand fra uttalelser som har kommet fram i mediene, der Rolv Kristen Øygard med flere uttaler seg om kulturen og identiteten i Skjåk og Norddalen. Vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsene slik det har blitt fremstilt. Vi har også full tillit til rettsapparatet», heter det i pressemeldingen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse