JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpenhet vs sikkerhet

Det blir krevende å finne en god balanse mellom åpenhet og sikkerhet i det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Det understreket fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) på et åpent frokostmøte i Litteraturhuset i Oslo onsdag.

– Det er viktig at vi har en åpen og trivelig by, men samtidig er det viktig at vi har et regjeringskvartal med nødvendig sikkerhet slik at vi kan unngå hendelser som vi har sett, sa statsråden til ordstyrer Eva Bratholm.

Hun pekte på at det ikke er mulig å bygge et hundre prosent sikkert regjeringskvartal.

– Bygger man nytt fra grunnen av, er det lettere å få sikkerhet inne, mens du må ha mer sikkerhet på utsiden i de gamle byggene. Et annet spørsmål er om du skal ha full biltrafikk inn, eller bare noe virksomhet innenfor, sa Aasrud.

– Les også: Bomben endrer mye

Ministeren ønsker ikke et dødt regjeringskvartal, men et sted der det er hyggelig å være samtidig som det har verdighet og symboliserer landets maktsentrum.

Hun regner med at regjeringen vil ta en beslutning om utbyggingen rett før eller rett etter jul.

– Dokumentene blir offentlig tilgjengelige. Vi mente det var viktig at staten selv hadde kontroll på prosessen. Vi har et godt samarbeid med Oslo kommune, men beslutningene er det regjeringen som tar. Sånn sett har vi noe mer kontroll enn om det var en kommunal reguleringsplan, sa Aasrud.

Regjeringen har besluttet at hovedtyngden av departementene skal ligge i det nåværende regjeringskvartalet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse