JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skårderud bjeffer, verden går videre

Jo Skårderud har i FriFagbevegelse og andre medier servert et hissig angrep på Miljøpartiet De Grønne. Hans ankepunkt er at vi i Trondheim Bystyre stemte for at styret i Trondheim Kino skal kunne avgjøre hvilken arbeidsgiverorganisasjon bedriften skal være med i.

Bakgrunnen er at styret i den kommunale bedriften, der både de ansatte og Arbeiderpartiet er representert, ønsker en slik adgang. Styret har da også etter bystyremøtet satt igang en prosess for å skifte arbeidsgivertilknytning. Bystyrets flertall mener slike avgjørelser skal ligge i Kinostyret, som vurderer at det er viktigere å sikre et langsiktig og uavhengig kinotilbud, enn at billettklippende studenter skal tjene 300 kroner i timen.

– Les De Grønne svikter arbeidsfolk

Skårderud hevder også at de Grønne i Norge og andre land er fagforeningsfiendtlige. Dette er ikke tilfelle. MDG har siden 2003 deltatt i den styrende flertallskoalisjonen i Trondheim. Vi har vært en positiv støttespiller til Trepartssamarbeidet, men har ikke bundet oss til å støtte fagbevegelsen i alle saker.

På de europeiske grønnes kongress i Madrid nylig der Miljøpartiet De Grønne i Norge var representert ved bl. a. nasjonal talsperson Harald Nissen, var arbeidsløshetskrisen i Spania og Europa et av hovedtemaene, og lederen for det spanske transportarbeiderforbundet innledet debatten.

De Grønne partiene i Europa er opptatt av faglige rettigheter, og våre representanter kjemper for dette både i sine respektive land og i EU-parlamentet. Dette er en internasjonalistisk tilnærming som Skårderud burde bite seg merke i. Bjeffinga si burde han heller bruke på de kreftene som virkelig truer arbeidsfolks grunnleggende rettigheter ute i Europa i dag.

Annonse
Annonse