JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke ønsket av Venstre

Sykmeldingen til Helge Solum Larsen går ut 1. juli. Da kan han vende tilbake til sine verv som folkevalgt. Men han er ikke ønsket av Venstre.

Klassekampen skriver tirsdag at Venstre-toppene i Rogaland planlegger comeback for Larsen i juli, halvannet år etter at at han ble siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente. Saken ble henlagt etter bevisets stilling i oktober i fjor.

Ifølge avisen skal flere lokale Venstre-topper ha vært i tett dialog med Larsen om en mulig tilbakekomst. Den 17 år gamle jenta, som selv er partimedlem, har også vært involvert i møtene.

– Les også: – Alvorlig tillitsbrudd

Disse opplysningene blir totalt avvist av Venstre.

– Det er galt, oppspinn. Det er heller ikke riktig som Klassekampen skriver, at den unge jenta har vært involvert i møtene. Vi har ikke hatt møter med Helge med sikte på å få ham tilbake. Min tilråding til Helge er at han bør ta permisjon fra politikken, sier Gro Skartveit til Stavanger Aftenblad. Hun overtok vervet som gruppeleder i Venstres fylkestinggruppe etter at Larsen trakk seg.

Venstre ønsker ikke å gi Helge Solum Larsen tilbake paritvervene han hadde før voldtektssiktelsen. Årsaken er at partiet oppfatter saken som et alvorlig tillitsbrudd.

Partiet kan imidlertid ikke hindre at Larsen går tilbake til sine folkevalgte verv i bystyret i Stavanger, i formannskapet og i fylkestinget.

– Dette er folkevalgte verv som verken Venstre eller andre kan ta fra ham. Så sant han blir friskmeldt og ønsker det selv, kan han gå tilbake i disse vervene, sier Skartveit. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse