JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier nei til Kyoto 2

Fremskrittspartiet avviser Kyoto 2-avtalen som symbolpolitikk. Partiets stortingsgruppe sier nei til å bli med på avtalen.

– En enstemmig stortingsgruppe sier at Frp stemmer nei til å bli med på å godkjenne Kyoto 2. Det var en grei avklaring, sier partiets miljøpolitiske talsmann Per-Willy Amundsen til NTB.

– Les også: Jens glad for Doha-enighet

Frp avviser avtalen så lenge ikke flere land er med.

– Jens Stoltenberg (Ap) sa til NTB i 2011 at en avtale som kun omfatter 15 prosent av verdens utslipp er en verdiløs avtale. Det er jeg helt enig med statsministeren i. Fremskrittspartiet er ikke mot internasjonale forpliktende avtaler, men da forutsetter vi at de store utslippslandene blir med. Så lenge USA, India, Kina og Russland ikke er med på Kyoto 2, er det heller ikke aktuelt for oss å si ja, sier Amundsen til NTB.

– Les også: Venter lang klimadebatt

Frp kan bli stående alene om å si nei til regjeringens forslag som ble lagt fram fredag om at Stortinget skal godkjenne endringene i Kyotoprotokollen, også omtalt som Kyoto 2.

– Vi er det eneste partiet som legger en kost-nytte-vurdering til grunn. Og så lenge dette kun er symbolpolitikk, er det ikke aktuelt å sette norske arbeidsplasser i fare for å bli med, sier Amundsen.

At Frp blir stående alene i nok en sak mot de øvrige borgerlige partiene bekymrer ikke miljøtalsmannen.

– Vi får ta regjeringsforhandlinger når det eventuelt blir aktuelt. Vi kan uansett ikke endre vår politikk som en følge av taktiske vurderinger før valget, sier Amundsen.

Kyoto 2 ble forhandlet fram i Doha i desember. Den forplikter Norge til å kutte klimagassutslipp i perioden 2008 til 2013 med 30 prosent sammenlignet med 1990-utslippene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse