JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blir sjef for Flyktninghjelpen

Jan Egeland blir ny generalsekretær.

Han er i dag europadirektør i Human Rights Watch og begynner i sin nye stilling 12. august.

Egeland har tidligere vært FNs visegeneralsekretær for humanitære saker og organisasjonens nødhjelpskoordinator. Han har også vært leder for NUPI og generalsekretær for Norges Røde Kors.

Styreleder i Flyktninghjelpen Idar Kreutzer sier Egeland vil bli en sterk talsperson for verdens fordrevne og er godt kvalifisert til stillingen.

– I krig og krisetid har jeg ofte vært vitne til at Flyktninghjelpens arbeid redder liv og beskytter de mest utsatte. Det er med ydmykhet og forventning jeg ser fram til å ta fatt på jobben som generalsekretær. Hjelp til de fordrevne i og fra Syria vil fra første stund være en viktig arbeidsoppgave, men også beskyttelse av sivile i alle de største konfliktområdene fra Kongo til Afghanistan og fra Sudan til Colombia, sier Egeland i en kommentar. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse