JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ville ikke bli pave

Den flotte residensen i Vatikanet har Paven holdt seg unna.

Årsaken er at Frans er bekymret for sin mentale helse.

Paven møtte fredag flere tusen barn fra jesuittskoler i Italia og Albania. Da en elev, Teresa, spurte ham om hvorfor han ville bli pave, svarte Frans at han slett ikke hadde ønsket seg dette.

– De som ønsker å bli pave, bryr seg ikke mye om seg selv, og Gud velsigner dem ikke. Jeg ønsket ikke å bli pave, sa Frans.

– Les også: Paven ba for fred

En annen jente, Caterina, lurte på hvorfor Frans har nektet å flytte inn i pavens luksusresidens i Vatikanet og i stedet har blitt på sitt enkle kardinalværelse. Da svarte pave Frans at det var «psykiatriske» grunner til dette.

– Det er ikke bare et spørsmål om rikdom, men også et personlig spørsmål. Jeg må bo blant folk, og hvis jeg bor alene, kanskje litt for isolert, vil det ikke være bra for meg, forklarte han.

Ifølge paven er det samtidig viktig å gjøre noe med «sløserikulturen» i rike land.

– Det er så mye fattigdom i verden i dag, og det er en skandale når vi har så mye rikdom og mange ressurser. Vi må alle tenke over hvordan vi kan bli litt fattigere, sa paven til jesuittbarna.

– Les også: Pave Frans vasker føtter

Pave Frans tok sitt navn etter Frans av Assisi, de fattiges helgen. Han overtok som pave i mars. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse