JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Frps plan er uinteressant

Samferdselsministeren trekker på skuldrene av den alternative transportplanen.

Frp legger mandag fram sin transportplan. Marit Arnstad mener den er uinteressant så lenge partiet er alene om å ville avvikle bompenger.

– Så lenge Høyre og Fremskrittspartiet ikke er enige om hvordan de vil finansiere samferdselssektoren dersom de skulle komme i regjering, så er det uinteressant hva Frp sier at de vil gjøre alene. Eller hva Høyre alene sier, for den saks skyld. Det er langt mer viktig hva de kan klare sammen, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) til NTB.

Dagen før Frp presenterer sin alternative Nasjonal transportplan (NTP) og en uke før Stortinget behandler regjeringens forslag til NTP kommer Arnstad med følgende utfordring til de to partiene:

– At de viser hvordan de vil finansiere samferdselssektoren dersom de kommer i regjering.

– Les også: T-bane til Fornebu

Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud mener at Arnstad har grunn til å være urolig.

– For det første vil hun se at både vi og Høyre er enige om å være langt mer ambisiøse enn det den rødgrønne regjeringen er. Dessuten tror jeg hun vil oppdage finansieringsløsninger både i vårt opplegg og som vi blir enige med de andre om, som hun vil være misunnelig på – selv om hun jo selvsagt aldri vil innrømme det, sier Hoksrud til NTB.

Om Frp legger fram et 100 prosent bompengefritt NTP gjenstår å se, men Hoksrud sier:

– Dette er helt klart et område der vi og Høyre ikke er enige, det har Arnstad rett i. Så da blir det opp til velgerne hvem de vil støtte.

– Les også: Lover raskere fergefri

Arnstad mener det ikke er så enkelt.

– Uten enighet om finansiering blir hele NTP et eneste stort sjansespill. Vi snakker om 57 prosjekter som kommer i fare. Viktige prosjekter som E39, E6 gjennom Gudbrandsdalen eller E18 i Vestfold – for å nevne noe – havner i et lotterispill mellom Høyre og Frp dersom de ikke klarer å bli enige om bompenger, sier samferdselsministeren.

– Det kan hende Arnstad blir litt lei seg for at hun ikke kan bruke de finansieringsmodellene som vi kommer med, svarer Hoksrud. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse