JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Behov for flere distrikter

Aps justispolitikere mener det er behov for flere enn seks politidistrikter i Norge.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi vil avvente politianalysen og høringen før vi tar stilling til hvor mange politidistrikter vi bør ha i framtiden. Vi er likevel klare på at det også i tiden framover vil være behov for flere enn seks politidistrikter i Norge.

Det opplyser Arbeiderpartiets justisfraksjon på Stortinget i en felles uttalelse til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dagbladet meldte tidligere denne uken at utvalget som står bak den varslede politianalysen vurderer muligheten for å dele Norge inn i seks store politidistrikter i fremtiden. Dette vil i så tilfelle være en reduksjon på 21 politidistrikter, fra 27 til 6.

Aps justisfraksjon er av den oppfatning at det er behov for større og mer robuste politidistrikter, men mener forslaget går alt for langt.

– Norge er et langstrakt land med store geografiske avstander. Behovet for et tilgjengelig og nært politi og hensynet til god beredskap må ligge til grunn når vi skal beslutte hvor mange politidistrikter vi skal ha, heter det i uttalelsen fra Arbeiderpartiets justisfraksjon. (ANB)

Annonse
Annonse