JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lovlig med tiggerfrie soner

Justisdepartementet og kommuneadvokaten mener det er lovlig å opprette tiggefrie soner i Oslo.

Oslo Ap har foreslått å innføre tiggerfrie soner i Oslo etter at det ble klart at den rødgrønne regjeringens tiltakspakke mot tigging ikke inneholdt noe forslag om å forby tigging.

– Les også: Stortinget avviser tiggeforbud

Forslaget fikk ikke flertall i bystyret fordi Høyre og SV mente det først måtte klargjøres om forslaget kunne gjennomføres. Kommuneadvokaten mente nemlig det var politiet, og ikke bystyret, som hadde myndighet til å innføre slike soner.

Nå skriver VG at en presisering i lovteksten som ble gjennomført etter at justiskomiteen behandlet saken, gir kommunen adgang til å begrense sted og tid for tigging.

Justisminister Grete Faremo (Ap) skriver i tillegg i et brev til finanskomiteen i Oslo kommune at kommunens egne vurderinger av ordensmessige utfordringer på kollektivtransport, kjøpesentre og ved boliger skal vektlegges tungt.

– Vi har fått bekreftet at dette er innenfor lovverket. Nå er det mulig å innføre tiggefrie soner og få en annen sommer i år enn i fjor, sier leder i Aps gruppestyre, Libe Rieber-Mohn. Hun håper at bystyret allerede onsdag kan vedta å opprette sonene.

– Les også: Advarer mot ufin debatt om romfolk

Men det er tvilsomt om hun får flertall ettersom byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier at han anbefaler bystyregruppene å stemme slik gruppene til byrådspartiene og Frp gjorde i Stortinget, og dermed avvise forslaget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse