JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever Faremos avgang

Tromsø SV krever at justisminister Grete Faremo (Ap) går av etter utsendelsen av tolv år gamle Neda Ibrahim.

I en pressemelding sendt ut tirsdag kveld skriver Tromsø SV at justisministeren må gå av ettersom hun «ikke er i stand til å få underordnede organ til å opptre i tråd med lover, politiske vedtak og alminnelig anstendighet. Norge er ikke tjent med en slik minister», heter det i pressemeldingen.

Lokalavdelingen av SV mener at utsendelsen av Neda og hennes familie bryter med intensjonene og innholdet i stortingsmeldingen «Barn på flukt» som nylig ble lagt fram av den rødgrønne regjeringen.

– Les også: Dragkamp om asylbarna

Tromsø SV mener utsendelsen kommer i konflikt med paragraf 38 i utlendingsloven som sier at «I saker som berører barn, skal barnets beste være et grunnleggende hensyn. Barn kan gis oppholdstillatelse etter første ledd selv om situasjonen ikke har et slikt alvor at det ville blitt innvilget oppholdstillatelse til en voksen».

Justisminister Grete Faremo har ikke selv kommentert utsendelsen, men statssekretær Pål K. Lønseth i Justisdepartementet har sagt at han har full tillit til Utlendingsnemndas grunnlag for å sende Neda Ibrahim ut av landet.

– Les også: - Urealistisk og inhumant

Natt til tirsdag, rett før tingretten skulle ta stilling om familien skulle få bli midlertidig i Norge til det foreligger en rettskraftig dom, ble de hentet av Politiets utlendingsenhet. Deretter ble de satt på et fly til Jordan.

Overfor Stavanger Aftenblad bekreftet tolv år gamle Neda tirsdag kveld at hun og familien hadde landet i Jordans hovedstad Amman. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse