JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser comeback

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) sier det ikke er aktuelt å vende tilbake til toppolitikken i en borgerlig regjering etter stortingsvalget i høst.

Ifølge NRK har det lenge gått rykter om at Bondevik vurderer et comeback, og da som utenriksminister.

– Det anser jeg som helt uaktuelt. Jeg har et veldig meningsfylt arbeid ved Oslosenteret. Der arbeider jeg med det jeg er aller mest opptatt av, nemlig arbeid for mennesker i nød og undertrykkelse, så mine planer går selvfølgelig på å fortsette der, og ikke noe annet, sier Bondevik til kanalen.

– Les også: UD kuttet støtte til Oslosenteret

Bondevik som har ledet to samlingsregjeringer i til sammen mer enn seks år, har også et sterkt internasjonalt engasjement. Ikke overraskende får han gode skussmål av nåværende KrF-leder Knut Arild Hareide, men å be Bondevik om å ta på seg en statsrådhatt han egentlig ikke vil ha, er nok uaktuelt:

– Jeg forstår at han ikke er så lysten på dette selv, og jeg tror at de som skal gå inn i regjering, skal være topp motivert for det, men han er jo en av Norges aller dyktigste politikere, sier Hareide. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse