JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sommeravslutning for de folkevalgte

Lørdag kveld troppet de stivpyntet opp, stortingspolitikere og regjeringsmedlemmer, til sommeravslutning på Akershus slott.

En festlig kveld, men også litt vemodig for dem som ikke tar gjenvalg.

– Vanligvis er det rundt en tredel som trekker seg, og det er klart det blir litt vemodig å miste mange gode og hyggelige kolleger, også på tvers av partiene, sa stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) til NTB før den tradisjonelle middagen.

Visepresident på Stortinget, Per-Kristian Foss (H), er den lengst sittende representanten som ikke stiller til høstens stortingsvalg. Dermed påligger det ham å holde talen for de avtroppende representantene. I tillegg var det taler fra statsminister Jens Stoltenberg og selvsagt stortingspresidenten.

– Det er naturlig å snakke om de sakene som har satt sitt preg på perioden, og vi har hatt flere historiske avgjørelser, sier Andersen til NTB.

I tillegg til de nesten altoverskyggende hendelsene 22. juli 2011, nevner han stemmerettsjubileet, skillet mellom kirke og stat og den helt ferske avgjørelsen om kjønnsnøytral verneplikt.

– Pensjonsreformen var også en viktig avgjørelse som det var tverrpolitisk enighet om, og som dermed vil stå seg også ved et regjeringsskifte, sier han.

Menyen visste han ikke så mye om, bortsett fra at det skulle være god norsk mat og «noe med multer» til dessert. Fra sikre kilder fikk NTB opplyst at forretten var kveite, mens hovedretten var kalv. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse