JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Færre på deltid i staten

Staten har færre i deltidsstillinger enn resten av arbeidslivet, men LO Stat-leder Tone Rønoldtangen sier staten fortsatt må få flere på heltid.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

I hovedtariffoppgjøret 2012 ble partene i staten enige om å nedsette en partssammensatt arbeidsgruppe for å kartlegge omfanget av deltid i staten. Arbeidsgruppen skulle identifisere bruken av uønsket deltid og foreslå tiltak som kan redusere uønsket deltidsstilling.

Rapporten som nå foreligger viser at omfanget av deltid i det statlige tariffområdet er på om lag 16 prosent av alle ansatte. Sammenliknbare tall for arbeidslivet samlet er på om lag 26 prosent.

LO Stat-leder Tone Rønoldtangen er fornøyd med at andelen er såpass lav, men minner om at enkelte etater har større utfordringer enn andre.

– Det er store variasjoner mellom etatene. Det er typisk at kvinnedominerte Bufetat, som kom fra kommunal sektor, har med seg deltidsproblematikken derifra, sier hun.

Blant renholdere er deltidsandelen 44 prosent, noe Rønoldtangen ser som et problem. Det samme gjelder det faktum at 18 prosent av kvinnene i staten jobber deltid, mens bare 7 prosent av mennene gjør det samme.

– Det er fint å få dokumentert at i de mannsdominerte yrkene som Tollvesenet, Kriminalomsorgen og Politiet er det veldig liten bruk av deltid, selv om de går turnus. Jeg vil anbefale ledelsen i Bufetat å se til disse etatene, Det burde ikke være vanskelig å få gode heltidsstillinger og turnusplan i Bufetat, sier hun.

Rønoldtangen mener partene i hver enkelt virksomhet må sette seg ned og analysere funnene i rapporten.

– De må se på hvor mye deltid de har, om det er et problem. Hva som er frivillig og hva som er ufrivillig. Når de har kommet resultat, kan vi se om det er noe vi kan gjøre i tariffsammenheng, sier hun.

Annonse
Annonse