JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bodø hovedflystasjon fortsetter

Bodø hovedflystasjon beholdes som base for vedlikehold av F-16-flyene til 2020.

Det har Forsvarsdepartementet bestemt.

Etter at det ble avklart at samtlige av Norges jagerfly skulle plasseres på Ørland, har Forsvaret hatt som mål å flytte fra Bodø så fort som mulig.

I mai sendte de ansatte en bekymringsmelding til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap). I dag kommer forsvarsministeren til Bodø for å fortelle at de er hørt, og at vedlikeholdet av F-16-flyene blir i Bodø også de neste sju årene, melder NRK.

– Les også: Vil samle nødetater

Svaret som nå kommer en gladnyhet for de ansatte i Bodø, sier Eirik Sivertsen, stortingsrepresentant for Nordland Arbeiderparti.

– For oss har det vært viktig å ha nær dialog med de tillitsvalgte. De hadde en bestilling, og det var at vi måtte få en avklaring på når de ulike forandringene skulle skje. Nå har de fått svaret, sier Sivertsen.

Han forteller at avgjørelsen er tatt etter råd fra forsvarssjef Harald Sunde. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse