JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I Norge for første gang

Màxima av Nederland besøkte Norge for første gang som dronning.

Hun snakket om hvor viktig det er at folk i utviklingsland får tilgang til bank- og finanstjenester.

Dronningen snakket til Financial Action Task Forces (FATF) plenumsmøte i Oslo torsdag. Der understreket hun hvor viktig det er at alle får tilgang til billige og gode finanstjenester.

– Mexico, Sør–Afrika, India og Pakistan har vist at enkle bankkontoer og regulerte finansinstitusjoner kan gi folk tilgang til systemet, samtidig som det bekjemper økonomisk kriminalitet og terrorfinansiering, sa dronningen til delegatene.

FATF er en internasjonal samarbeidsgruppe for bekjempelse av hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme, og de holder i år sitt plenumsmøte i Oslo.

Màxima ble dronning da kong Wilhelm-Alexander overtok den nederlandske tronen etter sin mor i april. Før hun giftet seg med kronprinsen i 2001 jobbet økonomen i en investeringsbank, og etter bryllupet har hun engasjert seg for at flere skal få tilgang til finanstjenester.

Den nederlandske dronningen ble introdusert av finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Han er enig i at såkalt «finansiell inkludering» er viktig.

– For de aller fleste er det tryggere å ha lønnsutbetalingen i banken enn under hodeputen. Når man først er inne i finanssystemet gir det tilgang til å kunne søke lån. Det kan igjen hjelpe til å heve levestandarden, sier han til NTB. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse