JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil ha asylmur

Fremskrittspartiet ser med bekymring på innvandringen fra Tyrkia til Hellas, og vil bruke norske skattekroner på å bygge en sperring langs grenseelva Evros.

– 70 prosent av asylsøkerne og illegale innvandrere kommer seg til Europa via Hellas. Vi må styrke yttergrensene, og det må Norge bidra med. Vi kan ikke overlate ansvaret til grekerne som ikke har økonomi til å sikre vår yttergrense, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Millioner av asylsøkere forsøker å ta seg inn i Europa ved å krysse den 166 kilometer lange elva Evros langs grensen mellom Hellas og Tyrkia. Dette er en av de mest brukte smuglerrutene fra Tyrkia.

– Les også: Usikre på nesten alle asylsøkeres ID

Resten av grensa mellom de to landene er bare på 12,5 kilometer, en landstrekning hvor piggtrådgjerde hindrer uvedkommende i å ta seg inn i EU.

– Før piggtrådmuren kom opp, var det dager det kom hele 500 asylsøkere og illegale innvandrere over grensa fra Tyrkia. I flere år var det normalt med 200 til 300 asylsøkere hver dag i dette området. Det høye piggtrådgjerdet fungerer som en mur og hindrer fysisk at asylsøkere og illegale innvandrere krysser grensa, sier Sandberg.

Han mener Norge må bruke enda mer penger på det såkalte Frontex-samarbeidet, et EU-organ som har ansvaret for samordning av EU-landenes kontroll og overvåking av sine grenser ut av EU. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse