JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utelukker ikke Unio-jobb

I mai gikk Arne Johannessen av etter 13 år som ubestridt fagforeningsboss i politiet.

Nå trekkes han fram blant kandidatene til toppvervet i hovedsammenslutningen Unio.

– En skal aldri utelukke spennende utfordringer i livet. Jeg avventer prosessen og valgkomiteens arbeid, sier 55-åringen til NTB.

Unio-leder Anders Folkestad ønsker avløsing etter å ha ledet organisasjonen i snart tolv år.

Politiets Fellesforbund er det fjerde største fagforbundet i Unio, og Arne Johannessen har vært blant hovedsammenslutningens desidert mest toneangivende stemmer. De siste årene har han også vært Unios forhandlingsleder i statsoppgjøret.

– I dag er det verken aktuelt eller uaktuelt for meg å bli Unio-leder, for valgkomiteen har ikke snakket med meg. Komiteen får svar om det er av interesse, sier han.

– Motivasjonen borte

Da Sigve Bolstad overtok tømmene som politiets fremste tillitsvalgte i mai, slo Johannessen fast at motivasjonen var borte.

– Det å være forbundsleder er en tilstand som preger alle døgnets 24 timer, 365 dager i året, og det har det gjort for meg i svært mange år, sa han til NTB.

Johannessen la til at 25 år med pendling mellom Oslo og Sogndal også hadde krevd sitt, men nye utfordringer i en ny lederstilling kan øyensynlig friste ham til å gjenoppta pendlertilværelsen og opprettholde permisjonen fra stillingen som lensmann.

Valget av ny Unio-leder skjer på Unios representantskapsmøte 11. desember. Valgkomiteens leder Kolbjørg Ødegaard har bedt medlemsforbundene sende inn forslag til aktuelle kandidater til ledervervet innen 20. august.

Flere navn

Unio ble etablert under navnet Utdanningsgruppenes hovedorganisasjon i 2001. Læreren Anders Folkestad har ledet organisasjonen i hele denne tiden. Før det hadde han ledet Lærerforbundet helt siden 1989.

– Jeg synes fortsatt det er et spennende og viktig verv, men jeg har vært Unio-leder i snart tolv år og da er det på tide at andre overtar, sier 64-åringen.

Nest etter LO er Unio landets største hovedorganisasjon for arbeidstakere. At det vil være flere kandidater til toppvervet enn Johannessen, er opplagt. Sannsynligvis vil alle de største forbundene fremme sine kandidater. Størst er Utdanningsforbundet med 156.072 medlemmer, fulgt av Norsk Sykepleierforbund med 98.953 medlemmer og Forskerforbundet med 18.387 medlemmer. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse