JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil samle mat, helse og fysisk aktivitet

Regjeringen ønsker å etablere et nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.

Senteret skal være et ressurssenter som arbeider tverrfaglig for å fremme god helse hos barn og unge.

Det er Kunnskapsdepartementet sammen med Helse og omsorgsdepartementet som har ansvaret for prosjektet. Fire ulike høyskole- og universitetsmiljøer er invitert til å søke om å være vertskap for det planlagte senteret, melder Kunnskapsdepartementet.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) sier senteret skal synliggjøre og formidle sammenhengen mellom helse og barn og unges læring, læringsmiljø og læringsutbytte med vekt på sunne måltider, gode matopplevelser og fysisk aktivitet.

– Å ha gode matvaner og være i fysisk aktivitet bidrar også til at det er lettere å konsentrere seg for skoleelevene. Det blir rett og slett enklere å lære, sier kunnskapsministeren.

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det er viktig å heve kunnskapen om fysisk aktivitet og kosthold i skoler og barnehager.

– Hver sjette åtteåring i Norge er overvektig. Vi ser livsstilssykdommer som følge av overvekt og lite fysisk aktivitet øker. Skal vi gjøre noe for å forebygge helseproblemer og helseforskjeller, må vi starte med barna. Dette senteret vil være en investering i barnas fremtid, sier Støre.

Miljøene som har fått invitasjonen om å være vertskap for senteret er Høgskolen i Oslo og Akershus, Norges idrettshøgskole, Høgskolen i Bergen og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). (ANB-NTB)

Annonse
Annonse