JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kvinner blir hjemme

Dersom kontantstøtten dobles, vil 30.000 kvinner tjene på å slutte i jobben.

Det viser beregninger fra Finansdepartementet.

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen mener Spydeberg kommune i Østfold, som skal gjennomføre et prøveprosjekt med dobbel kontantstøtte, er et skrekkeksempel på hvordan ordningen vil trekke kvinner ut av arbeidslivet.

– Det er snakk om titusener av kvinner som ville tjent på å slutte i jobben, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

– Les også: Ingen applaus for regjeringen

Forsøksordningen i Spydeberg med dobbel kontantstøtte og utbetalinger helt fram til barnet når skolealder, skal starte opp i august og varer til juli neste år.

Trettebergstuen frykter at et regjeringsskifte vil bidra til en kvinnefiendtlig politikk hvor kvinner blir betalt for at de ikke skal delta i arbeidslivet.

– Vi står i fare for å få en regjering som oppfordrer kvinner til å la være å jobbe. Det er det stikk motsatte av hva Norge trenger, sier hun.

– Les også: NHO angriper Høyre

Høyre-nestleder Bent Høie kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

– Det viser bare at Trettebergstuen ikke har tillit til at kvinnene sammen med resten av familien tar kloke valg. Her handler det om en manglende respekt for mennesker, sier Høie som presiserer at Høyres forslag bare handler om de aller minste barna, og at partiet ikke støtter en Spydeberg-modell på nasjonalt plan.

For Høie er det viktig at foreldrene har flere valgmuligheter. Om partiet vil øke kontantstøtten, er noe de vil se nærmere på, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse