JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strammer inn låneordning

Regjeringen foreslår at startlån bare skal gå til de med langvarige bolig- og finansieringsproblemer.

– Reglene må være tydelige på hvem som er målgruppen for startlån. Det er de med langvarige problemer med å få boliglån vi kan hjelpe med startlån. I Norge har vi et velfungerende lånemarked som kan tilby lån til de aller, aller fleste av oss, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Kommunal- og regionaldepartementet sender forslaget om startlånsendringene ut på høring.

Per 28. juni hadde kommunene utbetalt 2,5 milliarder kroner i startlån, en nedgang fra 2,7 milliarder i samme periode i fjor, skriver Finansavisen.

– Les også: Skryter av boligtiltak

Allerede da regjeringen la fram boligmeldingen i mars, varslet Navarsete en gjennomgang av startlånsordningen.

Startlån skal ifølge Navarsete gå til personer med dårlig råd, men likevel tilstrekkelig inntekt til å kunne nedbetale lånet. Det er disse personene som skal hjelpes inn i boligområdet, i tillegg til personer som har langvarige problemer med boligfinansiering fordi de bor i områder der boliger har lav markedsverdi.

– Vi tydeliggjør nå at startlånerne ikke skal være for unge førstegangsetablerere som har mulighet til å tjene opp egenkapital i løpet av noen år, og dermed få lån i en ordinær bank, sier statssekretær Anne Beathe K. Tvinnereim til Finansavisen.

Regjeringen varsler at det skal åpnes for å tilby startlån med 50 års nedbetalingstid, i såkalt særlige tilfeller. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse