JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Løsning i heis

Fem timer på overtid godtok partene skissen fra riksmekleren. Dermed ble det løsning på heisoverenskomsten.

knut.viggen@lomedia.no

Et kronetillegg på 1,25 kr. per time sikrer heismontørene en økonomisk ramme på linje med det som tidligere er forhandlet frem blant annet av frontfagene. I tillegg ble det oppnådd et kompromiss mellom Norsk Teknologi og EL & IT Forbundet/Heismontørenes fagforening på arbeidstidsordningene som gjelder heismontører som jobber offshore.

Kravet på svangerskapspermisjon ble innfridd.

Last ned: Hele meklingsforslaget

Sentralt

Det var kravet om bedre arbeidstidsordninger for montører offshore som var det sentrale helt fra partene møttes i titiden mandag formiddag til løsningen lå på bordet litt over klokken fem tirsdag morgen.

Fristen for meklingen gikk ut ved midnatt, men partene fortsatte forhandlingene utover natten.

– Løsningen satt langt inne, men vi er tilfreds med at det ble en løsning til slutt, sier forbundssekretær i EL & IT Forbundet, Jan Aasarmoen.

Enstemmig

Leder i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen, mener resultatet langt på vei er i tråd med det kravet forbundet og Heismontørenes fagforening gikk inn i meklingen med

- I realiteten er det innført en 5-4-ordning, slik vi ønsket på offshore, selv om resultatet er et kompromiss. Det er også verdt å merke seg at det var et enstemmig forhandlingsutvalg som til slutt godtok riksmeklingsmannens skisse, sier Andersen. Fristen for uravsteming på heis er nå satt til 1. september.

Annonse

Flere saker

Annonse