JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil endre pasientjournalloven

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt et forslag om ny pasientjournallov og ny helseregisterlov ut på høring.

Lovene skal gi helsepersonell enklere tilgang til pasientopplysninger.

Gjennom nye elektroniske løsninger vil personvernet kunne sikres på en bedre måte, ifølge departementet.

Dagens helseregisterlov er fra 2001 og er en spesiallov for behandling av helseopplysninger i helse- og omsorgsforvaltningen.

– Les også: Vil endre loven

I høringsnotatet foreslås det å gjøre denne om til to lover: én pasientopplysningslov om bruk av helseopplysninger ved ytelse av helsehjelp, og én helseregisterlov om bruk av helseopplysninger til forskning, statistikk, helseovervåking og kvalitetsforbedring av helsehjelpen.

Det nye lovforslaget gir pasienten selv mulighet til å kunne sjekke hvem som har sett journalen og opplysningene i helseregistrene.

– Dagens lovverk er ikke tilpasset mulighetene og utfordringene i vår tid. Det overordnede målet er å gi helsepersonell enklere tilgang på opplysninger når de trenger det i behandlingen av pasienter, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse