JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klar for leirlivet igjen

I morgen møtes de på nytt. 1.000 AUF-ere fra hele landet samles ved Tyrifjorden. Og så kommer sommeren igjen.

[DT] Stortingskandidat Niclas Tokerud fra Øvre Eiker er allerede på plass på Gulsrud. Han har brukt ukas første dager sammen med likesinnede for å skolere seg til årets valgkamp.

Nå venter Niclas på morgendagens storinnrykk og kjenner på en god glede.

– Det skal bli så deilig, sier han og tar en rusletur på nyslått grønt gress, på det som skal bli teltplassen, bare et steinkast fra Tyrifjorden og fem kilometer i luftlinje fra Utøya.

– Jeg savnet AUF-leiren så innmari i fjor. Det blir ikke ordentlig sommer uten!

Niclas Tokerud er 23 år. Allerede før grusomhetene 22. juli 2011, hadde Utøya forandret livet hans.

– Les også: Ny AUF-leir – to år etter

– Øya betyr mye for meg. Jeg fant meg selv der, sier Niclas Tokerud.

På sin første sommerleir, i 2005, skjønte han virkelig at AUF var riktig politisk ståsted for ham. Det handler om verdier – og om fellesskap.

Niclas overlevde Utøya. Men da sommerens vakreste eventyr ble til et nådeløst mareritt i 2011, mistet han noen av sine beste venner. Deres tanker og ideer, visjonen om en bedre verden, vil han alltid bære med seg og formidle videre.

– Jeg gleder meg veldig til vi kan ha sommerleir på Utøya igjen, sier han.

– Les også: Utsetter «nye» Utøya

Mens AUF-erne venter på nye Utøya, er Gulsrud leirsted i Modum et godt alternativ, i landlige omgivelser en times kjøretur fra Oslo.

– Det blir spesielt, innrømmer Niclas.

Det er den første leiren siden 2011 – og den er ikke på Utøya. Men det er den samme kalde Tyrifjorden å bade i! Og grunnsteinene er de samme; den geniale blandingen av politikk, Jens i bakken, det sosiale samholdet, kultur og fotball – og kickoff for årets valgkamp.

Les mer og se video i DT (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse