JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO bekymret over NHO-sjefen

LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen liker svært dårlig at NHO-sjef Kristin Skogen Lund vil ha omkamp om tiltak mot sosial dumping.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Jeg blir svært bekymret hvis NHO skal legge seg på en linje der de vil reversere de viktige tiltakene vi har oppnådd i kampen mot sosial dumping, sier LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

– Da legger NHO seg på Frps linje, og igjen ser vi at høstens stortingsvalg blir et retningsvalg for arbeidslivet. Høyresiden har vært helt passive i kampen mot sosial dumping, og det bør ikke NHO være, legger han til.

– Les også: NHO varsler omkamp

NHO-sjef Kristin Skogen Lund varsler i et intervju med ANB fredag omkamp rundt regjeringens tiltakspakker mot sosial dumping dersom det blir en borgerlig regjering til høsten.

– Det har vært et ras av tiltak som har kommet fortløpende, sier Skogen Lund.

Regjeringen har levert tre større tiltakspakker mot sosial dumping, med flere titalls ulike tiltak. Ved månedsskiftet trådte et av de mest omstridte, kollektiv søksmålsrett, i kraft. LO har lenge krevd kollektiv søksmålsrett for fagforeninger, i stedet for at kun vikarene skal kunne gå til sak mot arbeidsgiveren hvis de mener det er snakk om ulovlig innleie av arbeidskraft.

– Det handler om at tiltakene må stå i stil til effekten, og at man må passe på at ikke det seriøse arbeidslivet straffes unødvendig hardt, sier Skogen Lund, som vil arbeide for å få reversert deler av tiltakspakkene, og særlig det som går på kollektiv søksmålsrett.

– Les også: Refser Giske og Borten Moe

LO-nestleder Gabrielsen mener LO og NHO ville hatt felles interesse av å stå sammen i kampen mot sosial dumping, og for et mer seriøst og anstendig arbeidsliv.

– De tiltakene som har kommet i de tre tiltakspakkene har vært viktige bidrag mot uanstendige lønns- og arbeidsvilkår. Sosial dumping er ikke et statisk problem, men en utvikling som vi trenger stadig nye verktøy mot, sier Gabrielsen, som er svært fornøyd med det regjeringen har levert.

– Det er den seriøse delen av arbeidslivet, og arbeidstakerne, som vil tape dersom vi svekker kampen mot sosial dumping. Hvis de useriøse slipper lettere unna, vil vi få en konkurransevridning mellom bedriftene, der de seriøse taper, mener Gabrielsen. (ANB)

Annonse
Annonse