JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Uenige om tiltak

– Det har vært uenighet om noen av tiltakene mot sosial dumping.

svein.tofteng@anb.no

Det sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– NHO har vært tatt med på råd om tiltakspakkene mot sosial dumping. Men det har vært uenighet om noen av tiltakene, og derfor har ikke NHO fått gjennomslag for sitt syn på alle områder. Det betyr ikke at vi ikke har hørt på deres standpunkter, framholder arbeidsministeren.

– Les også: NHO varsler omkamp

Ifølge NHO-sjef Kristin Skogen Lund ble ikke NHO tatt med på råd da tiltakene ble ført i pennen.

– Hvis regjeringen er interessert i et reelt trepartssamarbeid, så burde tiltakene vært noe som vi hadde satt oss ned og diskutert i fellesskap. Samtlige av disse tiltakene er jo bare ført i pennen av LO, og så har vi fått beskjed av departementet om dem. Vi har ikke vært med på å forme innholdet i tiltakene i det hele tatt, sa Skogen Lund til ANB torsdag.

– Les også: Refser Giske og Borten Moe

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt sier at på noen områder er det politisk uenighet som for eksempel om Arbeidstilsynet skal få mulighet til å skrive ut gebyr slik Konkurransetilsynet og Datatilsynet kan i dag.

– Høyre vil utsette dette, men vi mener det er helt nødvendig med effektive tiltak for å sikre at arbeidsmiljøloven blir fulgt. Når det gjelder om fagforeninger skal få mulighet til å forfølge lovbrudd når det gjelder ulovlig innleie, er Frp og Høyre enig med NHO, mens Regjeringen følger Arbeidstilsynets råd i saken, uttaler Huitfeldt.

– LO vil gå lenger og innføre søksmålsrett når det gjelder vikarbruk. Det går Regjeringen ikke inn for.

Arbeidsinnvandring

Arbeidsministeren påpeker at NHO har sagt seg enig i at Norge trenger arbeidsinnvandring.

– Men da må vi også ha regler som sikrer at verken de som kommer eller andre blir utsatt for sosial dumping. Tiltakspakkene som Regjeringen har kommet med skal nettopp sikre at regelverket blir fulgt, og samtidig gjøre det mulig på en effektiv måte å slå ned på regelbrudd., sier Anniken Huitfeldt. (ANB)

Annonse
Annonse