JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen får ungdomsrefs

Ungdommen har vært taperne under den rødgrønne regjeringen, mener de borgerlige ungdomspartiene.

En runde NTB har gjort blant ungdomspartiene, viser at utdanning, forskning og kunnskap er det som opptar de unge mest, når de oppsummerer den siste valgperioden.

– Jeg vil si at ungdommer har vært blant de største taperne under den rødgrønne regjeringen. Elleve måneders studiestøtte er vraket, BSU-grensen er holdt nede, og frikortgrensen er justert med knappe 1.200 kroner, sier formann i Fremskrittspartiets ungdom, Himanshu Gulati.

– Les også: Erna har en plan

Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy legger vekt på høyere utdanning og forskning, som han mener er forsømte områder.

– De siste årene har det vært null realvekst i forskningsbudsjettene, og regjeringen har vært mest opptatt av 1.000 eller 1.500 studentboliger, i stedet for kvaliteten på universitetene.

Også Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn reagerer på manglende fremdrift.

– Vi har ikke sett den lærersatsingen vi trenger, noe årets sviktende søkertall til lærerutdanningen er et godt eksempel på. Regjeringen ligger dessuten milevis bak målsettingen om å styrke forskningen. Sett i sammenheng med manglende finansiering av universitet og høyskoler, er det åpenbart at hele utdanningssektoren sårt trenger et regjeringsskifte, mener lederen.

Unge Venstre er det eneste av opposisjonspartiene på ungdomssiden som også gir regjeringen litt ros: - Jeg vil gi dem skryt for vedtaket om felles ekteskapslov, og for den store barnehagesatsingen, sier Rotevatn.

– Les også: – Er ikke et protestparti

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) angrer ikke på valgene som er tatt de siste fire årene, og mister ikke nattesøvnen av «valgpropaganda» fra ungdomsopposisjonen. - Vi har prioritert det vi mener er viktigst. Fellesskolen er styrket, søkning til lærerutdanningene har økt med 60 prosent siden 2008, og satsingen på forskning har økt med 32 prosent. Arbeidet med en tiårig langtidsplan for forskning, og oppføring av nye kunnskapsbygg, er også i gang. Fortsatt gjenstår mye, men man trenger ikke være dårlig for å bli bedre, sier Halvorsen.

Tonene fra de rødgrønne ungdomspartinene er en annen enn hos opposisjonen: Leder for Sosialistisk ungdom, Andreas Halse, mener regjeringen har styrket yrkesfaglig opplæring, og AUFs Eskil Pedersen nevner utdanning som et område der regjeringen har vist særlig gode takter. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse