JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rasende på Borten Moe

Frps Ketil Solvik-Olsen mener Ola Borten Moe bør «jages med høygaffel» ut av departementet etter han satte foten ned for en søknad om gasskraftverk i Romsdal.

Sargas har sammen med det dansk-litauiske oljeselskapet Minijos Nafta søkt om 200 millioner euro fra EUs støtteprogram for CO2-fangst og lagring for å bygge et gasskraftverk med CO2-rensing på Elnesvågen i Fræna kommune på Romsdalskysten.

For å få en slik støtte må de involverte landene bidra med et like stort beløp. Sargas har derfor sendt søknad til norske og litauiske myndigheter om 100 millioner euro i støtte fra hvert av landene.

– Les også: Til angrep på Borten Moe

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har imidlertid sagt nei til en slik støtte, skriver Dagens Næringsliv. Det får Frps nestleder til å se rødt.

– Jeg blir i så dårlig humør og opprørt av dette at jeg får lyst til å gripe nærmeste høygaffel og jage Ola Borten Moe ut av Olje- og energidepartementet, sier Solvik-Olsen til avisen.

Han mener at prosjektet ville vært en enestående mulighet til å utvikle ny og effektiv renseteknologi og lagring for CO2-utslipp.

Søknadsfristen overfor EU gikk ut i forrige uke, men Borten Moe ville ikke godkjenne søknaden, noe som også møter undring hos Bellona.

– Det er en tragedie at Olje- og energidepartementet setter Norge og Europa fem til ti år tilbake ved ikke å teste ut dette, sier styreleder Paal Frisvold ved Bellonas europakontor.

Ola Borten Moe avviser kritikken og mener at søknaden fra Sargas var for dårlig til at departementet kunne ta stilling til den. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse