JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AUF avlyser samarbeid

AUF-leder Eskil Pedersen avlyser et prosjekt for å samle de rødgrønne ungdomspartiene foran valget.

Arbeiderpartiets ungdomsparti mener det er viktigere å prioritere egen valgkamp.

De rødgrønne ungdomspartiene lanserte ideen om felles ungdomsplattform før årets valgkamp i fjor sommer, men nå skrinlegges prosjektet etter at AUF har ombestemt seg, skriver Nationen.

– I år er det viktigste for AUF å jobbe for egen oppslutning i valgkampen. Vi kommer ikke til å bruke tid på å lage et felles valgmanifest nå. Vi kommer heller til å gå sammen for å fremme ungdommens krav til regjeringen etter valget, sier Pedersen.

– Les også: Mye på spill for SV

Beslutningen møtes med skuffelse, men forståelse hos de andre ungdomspartiene.

– At AUF ikke ønsker å lage ferdig den lovede rødgrønne ungdomsplattformen før valget mener vi i Senterungdommen er synd, fordi vi tror at vi kunne samlet oss om viktige ungdomspolitiske saker med en plattform. Men vi respekterer valget til AUF, sier Senterungdommens leder Sandra Borch.

Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, er enig med Pedersen om at en felles rødgrønn ungdomsplattform er viktigst for å få gjennomslag for ungdomssaker i en rødgrønn regjering etter valget, ikke i selve valgkampen.

– Vi har ikke prioritert tid og ressurser på å lage felles rødgrønn ungdomsplattform. Det viktigste for oss er å styrke SU og SVs posisjon fram mot valget, sier han.

Valgforsker ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener at en av grunnene til å ikke prioritere en rødgrønn ungdomsplattform er at ungdomspolitikerne tviler på valgseier.

– Det er klart at sannsynligheten for fortsatt rødgrønt flertall etter valget er veldig lav, sier Jenssen til Nationen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse