JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får kritikk

Næringsminister Trond Giske (Ap) ga torsdag oppdrettsselskapet Cermaq grønt lys til å selge datterselskapet Ewos.

Avgjørelsen møter kraftig kritikk fra Frp.

– Minimum 34 prosent av eierskapet i Ewos må være norsk, sier Frps stortingsrepresentant Tord Lien til Klassekampen.

Etter Giskes avgjørelse står flere utenlandske selskaper klare til å by på Ewos, og Lien er sterkt kritisk til at Giske ikke har sørget for å sikre norsk kontroll over selskapet.

– Trond Giske har vært for passiv. Det er ikke snakk om at noe skjer om ett år eller to år, men hva som kan skje på lang sikt, sier Lien.

De to investeringsselskapene Altor og Bain Capital er villige til å bla opp 6,2 milliarder kroner for det norske halvstatlige selskapet.

– Les også: Giske skuffet over nedleggelsen

Lien mener at staten og næringsminister Giske burde ha gått i dialog med det amerikanske og det svenske selskapet for å se på mulighetene for at staten fortsatt kan være inne på eiersiden i Ewos.

Han frykter at de utenlandske eierne kommer til å videreselge og flytte fôrvirksomheten til utlandet etter oppkjøpet.

Giskes partikollega Terje Aasland ønsker også langsiktig eierskap med norsk base for Ewos, men sier han stoler på at næringsdepartementet har tatt en riktig beslutning.

Klassekampen har ikke lykkes med å få noen kommentar fra næringsminister Trond Giske. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse