JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drømmejobb hos Facebook

Magne ble headhuntet av Facebook. Trodde først det var spam.

AVISA NORDLAND: Magne Vikjord har tidligere jobbet hos Facebook og reiser tilbake i september for å jobbe mer.

23-åringen fra Bodø fikk i fjor en mail fra facebook der han ble spurt om han var interessert i å jobbe for facebook på sommeren.

Det trodde han ikke på.

- Min første reaksjonen var at det måtte være spam, men heldigvis åpnet jeg det likevel, sa han.

Bodøgutten takket ja og i fjor sommer jobbet han som sommervikar i verdens største sosiale medium, Facebook.

– Det er nok vanskelig å se for seg en bedre sommerjobb, i hvert fall for de av oss som liker denne type arbeid, skrev Vikjord, passende nok, over Facebook-chat til an.no den gang.

Om to måneder reiser Vikjord til California for andre gang. Facebook var så fornøyd med jobben han gjorde i fjor at han fikk tilbud om å komme tilbake også i år.

- Jobben starter den niende september, og varer til slutten av november. Det vil si 12 uker, sier han.

Han mener det vil bli litt annerledes når han nå reiser til Facebooks kontorer i California for andre gang.

- Det blir litt annerledes enn forrige gang, ettersom dette ikke er i høysesongen for interns, sier Vikjord.

Facebook bruker vikariat (eller internships) som et slags 12 uker langt jobbintervju.

- Under den perioden blir man tilordnet en mentor, som man har ukentlige møter med for å gi tilbakemeldinger på hvordan man ligger an. I tillegg har man en større evaluering midt i perioden, og på slutten.

Basert på denne evalueringen kan man få tilbud om et nytt vikariat, eller fast jobb. Det avhenger av hvor langt unna man er å være ferdig med graden sin.

- Jeg har ikke tall på akkurat hvor mange som får tilbud om dette, men jeg estimerer det er rundt 25 prosent, forklarer han.

Og dersom Vikjord får et jobbtilbud fra facebookskaperen Mark Zuckerberg, behøver han nok ikke lang betenkningstid.

- Fast jobb er definitivt aktuelt. Det er en veldig kul jobb, og en fantastisk arbeidsplass. Det skader heller ikke at lønningene er svært konkurransedyktige, foteller han og legger til:

- Det kan bli litt surt å flytte fra Norge til USA, bort fra venner og familie, men det kan vært verdt det for erfaringen.

Jobben vil være noe av det samme som under vikariatet i fjor.

- Hos Facebook kommer jeg til å jobbe på et mobil-team. Sannsynligvis den samme gruppen jeg jobbet med i fjor. Akkurat hvilke prosjekter jeg kommer til å jobbe med vet jeg ikke før jeg kommer dit.

Bodøgutten lar seg ikke skremme av høye krav i det amerikanske jobbmarkedet.

- Jeg har ikke så mye personlig erfaring med det amerikanske jobbmarkedet, ettersom jeg kun har jobbet hos Facebook, som har en veldig unik kultur.

- Generelt sett har jeg inntrykk av at jobbmarkedet der kan være nokså tøft, men det avhenger veldig av hvilken utdanning man har. Ingeniører har det lettere enn folk flest, spesielt de fra de mest kjente skolene, sier han.

Dersom bodøværingen ikke skulle få tilbud om fast jobb i Facebook er det ingen grunn til bekymring.

- De fleste andre interns jeg jobbet med, som ikke fikk tilbud om fast jobb eller ny sommerjobb, har fått seg jobb for andre teknologifirma i Silicon Valley.

Annonse
Annonse