JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt kritisk til Ryanair

LO mener fortsatt at Ryanair er en versting.

Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven etter tilsyn på Ryanairs norske base på Moss Lufthavn Rygge i juni.

LO vil ennå ikke gå med på å friskmelde det irske lavprisselskapet, skriver Aftenposten. Årsaken er at tilsynet har notert seg at arbeidstid og matpauser ikke er omtalt i kontraktene og har gitt selskapet pålegg om å presisere dette.

– Les også: Henvises til irsk rett

LO-forbundet Handel og Kontor har sendt brev til tilsynet der de blant annet ber om å få vite om de Ryanair-ansatte som Luftfartstilsynet har snakket med på Rygge i forbindelse med arbeidet med rapporten, ble intervjuet mens Ryanair var til stede.

– I så fall er jo ikke rapporten mye verdt. Dessuten reagerer vi på at rapporten ikke omhandler det faktum at det er forbundet med tap av arbeidskontrakt å engasjere seg i fagforeningsarbeid, sier Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes til avisen.

– Les også: Kjøper 175 nye fly

Ryanair har varslet at de ikke vil innrette seg etter Luftfartstilsynets pålegg om å presisere arbeidstid og pausetid i kontraktene til sine ansatte på norsk jord. Dette fordi de står fast ved at besetningen som har base i Norge, er underlagt irsk og ikke norsk lov.

Flygerne i Ryanair planlegger i nærmeste framtid å fagorganisere seg mot ledelsens vilje, skriver Die Zeit.

– Les også: Flyselskaper fulgte ikke vedtak

Over halvparten av Ryanairs 3.500 flygere i Europa har allerede meldt seg inn i en organisasjon ved navn Ryanair Pilot Group (RPG), ifølge organisasjonens foreløpige leder, Evert van Zwol.

- Om ikke ledelsen vil godta RPG som forhandlingspartner, vil vi reagere, om nødvendig med streik, sier han ifølge det tyske uketidsskriftet.

Ryanair-sjef Michael O'Leary godtar ikke fagforeningsarbeid i sitt selskap, og sier at han vil avvise en slik endring om det blir nødvendig. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse