JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her vil Oslo-politikere kjøre

Oslo kommune vil at bilene som kjører byens mest profilerte politikere skal få kjøre i kollektivfeltet.

Noe Kongen, Stortinget og regjeringens representasjonsbiler allerede har muligheten til.

I dokumenter Aftenposten har fått innsyn i, begrunnes søknaden til Politidirektoratet med sikkerhetshensyn, ikke et ønske om å slippe unna trafikken.

– Det handler ikke om det, men om sikkerhetsmessige hensyn der det kunne vært hensiktsmessig å benytte kollektivfeltet. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene i disse vurderingene, sier sikkerhetssjef Arne Kvanvig i Rådhusets forvaltningstjeneste.

– Les også: Kollektiv-vinneren!

Byrådstaben opplyser til avisen at søknaden er sendt på rent faglig grunnlag, og at ingen politikere har vært involvert. Rådhusets sjåførtjeneste brukes i hovedsak av ordføreren, byrådslederen og andre profilerte politikere.

– Jeg synes dette er en dårlig idé. Det er mange med behov for å komme raskt fram. Jeg ser ikke noen grunn til at dette skal gjelde spesielt for politikerne, sier bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV). (ANB-NTB)

Annonse
Annonse