JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha samarbeid om asylpolitikk

SV vil gi asylbarna bedre vilkår og foreslår å avvikle både Utlendingsnemnda og private mottak.

Partiet vil nå invitere til et samarbeid med krefter både i og utenfor Stortinget for å få endret asylpolitikken til det man mener er til det bedre for barn og unge, skriver Klassekampen.

– I den grad det er mulig, må barn og unge som er asylsøkere, få et mest mulig normalt liv mens de er her, enten de kommer til å bli her, eller om de må forlate landet, sier SVs Aksel Hagen til avisen.

SV ønsker blant annet å avvikle Utlendingsnemnda og private mottak. Barn som har vært i landet i mer enn tre år, skal få amnesti, enslige mindreårige skal få bedre vilkår, og etterforskningen av barn som blir borte fra asylmottak, skal skjerpes.

Spørsmålet er hvordan en slik asylreform skal kunne gjennomføres.

– Alle vet at SV ikke sitter i regjeringen på grunn av asylpolitikken, mer på tross av den. Det ser ikke så lyst ut. På Stortinget er vi tre små partier, og utenfor er det et par andre. Det er to veier framover: Å få større oppslutning om egne partier og å påvirke de store. Hele tiden er det viktig å samarbeide med organisasjoner og aksjonsgrupper utenfor Stortinget, sier Hagen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse