JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

To tunge år

Terrorangrepet, kommisjonsrapporten, rettssaken, dommen.

Det har vært to lange og tunge år, selv om minnene fortsatt er ferske, sier AUF-leder Eskil Pedersen.

– Dagen i dag føles det som at det har gått lang tid siden terrorangrepet. Det har vært så mye som har skjedd siden da, sier Pedersen til NTB.

Han forteller det er veldig forskjellig hvordan AUF-ere skal markere toårsdagen.

– Noen har markeringer med lokallagene, noen er på Utøya, mens andre er med familier og venner. Det er veldig forskjellig hva denne dagen betyr for folk. For mange handler 22. juli om sorg og savn, noe som særlig preger dagen for dem som er nærmest berørt, sier han.

Likevel understreker Pedersen at dagen også handler om de verdiene som ble forsøkt ødelagt 22. juli for to år siden.

– Jeg tror dagen i fremtiden vil bli mer en markering av de ideologiske. Det vil komme unge i fremtiden som ikke er så direkte berørt som vi er, og da vil det bli viktig å vise at vi står støtt mot ekstremismen og rasismen, sier han.

AUF-lederen tror det kommende året vil bli enda bedre enn det andre året etter terroraksjonen har vært.

– Det tredje året håper jeg vil bli et bra år. Det er fortsatt sånn for mange AUF-ere at det blir mer normalitet for hver dag som går, sier han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse