JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener Ap bløffer om postdirektivet

Høyre vil innføre EUs postdirektiv så fort som mulig, men Ap skyver direktivet bevisst foran seg til etter stortingsvalget i september.

Det mener Høyre-nestleder Jan Tore Sanner.

– Den rødgrønne regjeringen har lagt seg på ei konfrontasjonslinje med EU i viktige saker, men oppnådd lite. Et eksempel på at de rødgrønne skyver viktige saker foran seg til etter valget, ser vi i det lite entusiastiske forsøket på å reservere seg mot postdirektivet, sier Sanner til Nationen.

EUs tredje postdirektiv åpner blant annet for konkurranseutsetting av vanlig brevpost. Direktivet har møtt stor motstand i Norge, og på Aps landsmøte i 2011 led partiledelsen nederlag ettersom et flertall støttet norsk reservasjon, i strid med ledelsens oppfordringer.

– Les også: Jens møter EU

Aps Svein Roald Hansen sier han ikke kjenner seg igjen i påstandene om at regjeringen skyver saker foran seg.

– Når det gjelder postdirektivet, har regjeringen gjort det klart at det ikke vil bli implementert. Det er opp til EU om de vil sette i gang reservasjonsprosedyren i tråd med EØS-avtalen, sier Hansen.

Sanner har imidlertid rett når det gjelder Aps håndtering av postdirektivet, mener valgforsker Frank Aarebrot.

– Når det gjelder postdirektivet, har nok Sanner rett. Den saken er det i Arbeiderpartiets interesse at blir reversert. Reservasjon mot postdirektivet er en vanskelig sak for Arbeiderpartiet, men det skyldes at partiets landsmøte fattet et håpløst vedtak. Det er håpløst å vedta å reservere seg mot et direktiv før man har forhandlet om det, sier Aarebrot. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse