JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hentet 13 av 17 sjefer internt

Til tross for kritikken etter 22. juli-terroren og beskjeden om å endre kulturen, har Justisdepartementet hentet 13 av 17 nye sjefer fra egne rekker.

Gjørv-kommisjonen mente departementet detaljstyrte Politidirektoratet, og at beredskapsarbeidet var for tilfeldig. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité konkluderte med at en endring i ledelseskulturen må på plass, og at altfor mange ledere er blitt rekruttert internt. Men denne praksisen har fortsatt som før, skriver Dagbladet.

16 av de 17 stillingene som er blitt besatt i 2012 og hittil i år, har vært lyst ut offentlig, og totalt har det vært over 200 søkere til stillingene.

Opposisjonen på Stortinget er kritisk til at det ikke har skjedd noen endring under Grete Faremos (Ap) tid som justis- og beredskapsminister.

– Les også: Advarer mot sammenslåing

– Det er tydelig at Faremo ikke synes dette er et problem når hun fortsetter å rekruttere lederne internt, sier Venstre-leder Trine Skei Grande som er medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Når det gjøres på denne måten, kommer det ikke inn noen med nye tanker og ideer. Faremo viser liten forståelse for hva det vil si å endre en kultur. Det må gjøres ovenfra, og lederne må gå foran, sier Grande.

Også Frps Anders Anundsen reagerer, mens statssekretær Kristin Bergersen i Ap mener stillingene er blitt besatt av de best kvalifiserte søkerne. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse