JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erna skeptisk til gratis p-piller

Høyre-leder Erna Solberg mener partiet må ta en ordentlig diskusjon på om de vil støtte innføring av gratis prevensjon til kvinner under 25 år.

Høyre støttet forskningsprosjektet, men det er ingen automatikk i at Høyre vil støtte prosjektet videre, sier Solberg til Aftenposten.

– Les også: 1.300 barn fikk p-piller

Diskusjonen startet da det fredag ble kjent at helseminister Jonas Gahr Støre ikke vil innføre gratis prevensjon til unge kvinner, til tross for at Helsedirektoratet anbefaler dette som det mest effektive tiltaket for å redusere aborter blant unge kvinner.

– Det er ikke uproblematisk at staten skal pushe hormoner som kan ha negative effekter til befolkningen, mener Solberg.

– Les også: Foreslår gratis prevensjon

Ordningen vil koste 100 millioner i året, men vil likevel være samfunnsøkonomisk lønnsomt.

– Vi skal se på det samfunnsøkonomiske, men også på de faglige innvendingene. Det jeg og er opptatt av, er at p-piller beskytter mot graviditet, det beskytter ikke mot kjønnssykdommer. Det er et dilemma at du dytter alt ansvar for prevensjon på jentene, og at det gir mindre kondombruk. Vi må diskutere det også, sier Høyre-lederen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse