JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener politistudenter kan for lite

Statsadvokat tviler på om enkelte av studentene har bestått kravene i norsk.

Stein Vale, som har vært ekstern sensor for Politihøgskolen i ti år, er bekymret over politistudentenes kunnskapsnivå. Før sommeren rettet Vale 21 eksamensbesvarelser, som har gjort ham bekymret for studentenes kunnskapsnivå, skriver Klassekampen.

– Les også: – Politiet er ikke smart nok

«Med denne henvendelsen ønsker jeg å uttrykke en bekymring over en tydelig reduksjon i det faglige nivået i strafferett, straffeprosess og ordensjuss», skriver Vale i et bekymringsbrev til rektoren ved Politihøgskolen (PHS), som Klassekampen har fått tak i.

Statsadvokaten skriver videre at han vurderte å ta kontakt med skolen om det fallende kunnskapsnivået allerede i fjor. Etter årets eksamensrunde er han styrket i sin oppfatning.

Selv om Vale understreker at enkelte studenter fortsatt leverer «fremragende prestasjoner», er konklusjonen at for mange studenter ikke innfrir krav som stilles etter første år.

Et av dem er at studentene skal kunne utføre etterforskning som skaffer påtalemyndigheten tilstrekkelig grunnlag for avgjørelser i straffesaker.

– Les også: Politiet: Stengt og fraværende

I bekymringsbrevet skriver Vale også at enkelte av studentene sliter med norsken.

«I tillegg finner jeg grunn til å påpeke at enkelte av studentene har en så dårlig skriftlig framstillingsevne at det er vanskelig å forstå at de kan ha bestått PHS-kravene om minstekarakteren 3 i norsk på videregående skole.» (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse