JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter Statoils utflagging

Olje- og energiministeren mener Statoils utflagging av 1.000 arbeidsplasser er i tråd med statens ønsker.

Selskapets planer om å flytte 1.000 arbeidsplasser til lavkostland for å kutte kostnader har skapt harme i Arbeiderpartiet og SV – men mannen som har ansvar for olje- og energipolitikk i regjeringen, Ola Borten Moe (Sp), sier planene er i tråd med regjeringens ønsker.

– Hvis Statoil skal være livskraftig over tid, er vi nødt til å fortsette slik vi har gjort de siste 40 årene med dundrende suksess: Omstilling for å sikre verdiskapning og nye arbeidsplasser. Statoil skal være et norsk selskap med hovedkontor i Norge, men det betyr ikke at alt skal fortsette som før, sier ministeren til Klassekampen.

– Les også: Advarer mot Statoils planer

Stillingene som vurderes flyttes til lavkostland innen 2020 er innen IT, bygg og administrasjon, HR og finans, skriver avisa. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse