JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftselskaper må kutte

Til tross for produksjonsrekord i fjor, må flere store selskaper kutte kostnader.

Lavere inntekter fører til innsparinger og nedbemanning i flere selskaper, skriver Nationen.

– Det er kraftoverskudd og det skaper et krevende marked med fallende priser, sier Eivind Heløe, kommunikasjonsdirektør i Energi Norge, interesseorganisasjonen for kraftnæringen.

– Les også: Kraftselskapenes overskudd halvert

Han understreker at situasjonen på lang sikt heller ikke ser ut til å bli bedre.

– Kraftprisene ser ut til å holde seg stabile fremover, det betyr svekkede marginer og prispress, sier Heløe.

Meglerhuset Paretos bransjeanalyse som kom tidligere i sommer, viste at 2012 var det dårligste året på ti år for norsk kraftbransje. I 2012 ble det også satt produksjonsrekord med 146 TWh.

– Les også: Ingen liker denne fyren

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE), som er et av landets største energiselskap, gikk i fjor med 157 millioner i underskudd.

– Om lag 100 årsverk skal bort. Selskapet er midt i innsparingsprosessen, forteller konsernsjef Christian Stav.

Eidsiva Energi skal spare inn 100 millioner i løpet av de neste årene.

– Vi er i gang med å snu alle steiner for å finne ut hvordan vi kan spare, forteller Inge Møller, kommunikasjonssjef i Eidsiva Energi.

Nordkraft gikk med 228 millioner i underskudd i fjor på grunn av lave kraftpriser og store nedskrivninger. Nå har selskapet satt i gang en spareplan som betyr at mellom 20 og 30 årsverk skal kuttes. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse