JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Prøvde å skjule planer

Fagforeningene i Statoil mener konsernledelsen i skjul planla en større utflagging enn det de informerte om.

Alle de fem fagforeningene i Statoil – Industri Energi (LO), YS-forbundene Safe og Negotia, Lederne, Tekna og Nito – mener konsernledelsen ikke har overholdt informasjonsplikten i utflaggingssaken. Nå klager de Statoil inn for brudd på avtalen mellom partene i arbeidslivet, skriver Stavanger Aftenblad.

Nestleder Per Martin Labråthen i Industri Energi i Statoil reagerer veldig sterkt på konserndirektørenes framferd. I et internt strategidokument VG og Stavanger Aftenblad fikk tilgang til i begynnelsen av juli, framgår det detaljerte planer for hvordan utflaggingen skal gjennomføres og et hittil ukjent omfang.

– Les også: Støtter Statoils utflagging

– Vi fikk tilfeldigvis tak i strategidokumentet. Disse mer omfattende utflaggingsplanene var noe konsernledelsen bevisst har holdt tilbake fra oss. Vi har hatt direkte møter både med konserndirektør Torgrim Reitan og konsernsjef Helge Lund, hvor de aldri har nevnt at planer om å sette ut flere stillinger. Så vi er blitt ført bak lyset, sier Labråthen.

– Planen hele veien har vært at 1.000 stillinger kan bli flagget ut, mens vi er blitt informert om at det kan bli snakk om 250 til 350. Alt dette har vært kjent for konsernledelsen, men de har kjørt et dobbeltløp og ikke sagt det til oss, sier Labråthen.

– Les også: – Utflagging kan bli dyrt

Nå skal fagforeningene i Statoil møte konsernledelsen i neste uke for i første omgang drøfte om informasjonsplikten ikke er overholdt.

Statoil-ledelsen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene fra fagforeningene om at hovedavtalen er brutt.

– Foreningene og våre ansatte er holdt informert gjennom hele denne prosessen, også om det antall årsverk som kan berøres av tjenesteutsettingen som nå vurderes, sier Jannik Lindbæk, pressetalsmann i Statoil, til Stavanger Aftenblad. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse