JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kontantstøtten skal bli kommunal ytelse

Høyre og Frp ønsker at den statlige kontantstøtten erstattes til en lovpålagt kommunal ytelse.

Nestleder i Høyre, Bent Høie, sier til avisen Dagen at det i denne ordningen også skal være et statlig pålegg som sikrer finansieringen lokalt. Han understreker at ordningen må sikre at kontantstøtten blir forbeholdt barn som bor i Norge og at den ikke eksporteres til barn i andre land.

– Vi ser for oss at minstesatsene for kontantstøtten blir på nivå med dagens ordning, i tillegg til at toåringer igjen blir med i ordningen. Så blir det opp til den enkelte kommune om de vil utbetale en høyere sats, sier han. Høie håper denne måten kan bidra til at flere foreldre får mulighet til å velge kontantstøtte i fremtiden. Forslaget får støtte av KrF, men ikke av Venstre.

– Les også: Mener Høyre er «umoderne»

– Vi har et avslappet forhold til om kontantstøtten er statlig eller kommunal, så lenge dette blir en lovpålagt oppgave der alle vil få et tilbud. Det viktigste for oss er at familiene får større fleksibilitet, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Stadig flere kommuner betaler ut kontantstøtte til toåringene. Ifølge Dagen gjelder dette minst 19 kommuner. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse