JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil likestille målformene

Sp-leder Liv Signe Navarsete mener at de stadige angrepene på nynorsken gjør det nødvendig å få inn et vern for språkformen i grunnloven.

Nynorsk og bokmål ble sidestilt som språkformer i 1885, og i målloven står det at bokmål og nynorsk skal være likeverdige språk.

Men Sp-lederen mener at dette ikke er godt nok og vil derfor grunnlovsfeste likestilling av de to målformene, skriver Bergens Tidende.

– Vi ser jo hva som kommer fra partiene på høyresiden. De ønsker så til de grader å svekke nynorsken hvis de får makt til å gjøre det, sier Navarsete.

Hun peker på at samisk har et slikt vern i grunnloven og mener at dette er med på å gi samisk språk og kultur spesiell oppmerksomhet i det politiske miljøet.

Leder i Noregs Mållag, Sigbjørn Hjelmbrekke, er, ikke overraskende, positiv til Navarsetes forslag, og er enig i at nynorsk ikke står sterkt nok i lovverket. Viseformann Arve Waage i Bokmålsforbundet er selvsagt av motsatt oppfatning. Han sier til avisen at dette er helt unødvendig, og mener at nynorsk er grovt favorisert i dagens samfunn. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse