JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Refser treningsbransjen

Stiller et treningssenter krav om at du må møte opp personlig for å si opp et medlemskap, behøver du ikke godta det.

helge.birkelund@anb.no

Et slikt krav strider nemlig med landets lover og regler.

Forbrukerombud Gry Nergård er også overrasket over at treningsbransjen opererer med formkrav som bryter med norske lover.

– Les også: 15-åringer går på pulver

– Vi har jobbet mye med treningsbransjen og det skal ikke stilles formkrav verken ved inngåelse av avtaler eller oppsigelse av avtaler. Det finnes ikke noe krav i norsk rett for at medlemmer av et treningssenter må møte personlig opp for å si opp en avtale, sier Nergård til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Treningskjeden Actic har blant annet dette med som betingelse for medlemskap. Det kommer imidlertid til å bli endret, etter henvendelse fra ANB

– Vi bøyer oss selvsagt etter hva Forbrukerombudet sier. For oss er det ikke noe problem i det hele tatt å gjøre om. Vi har heller ikke praktisert dette på noen rigid måte. Er det noen som ikke har hatt mulighet til å møte opp personlig, har vi likevel kunnet avslutte medlemskapet, sier regionsjef Stein Rudsengen i Actic til ANB.

– Les også: Krever skattefri trening

Kjeden Elixia krever blant annet i sitt reglement at oppsigelse skal skje skriftlig. Dette er heller ikke i tråd med norsk lov. En muntlig oppsigelse er like bindende og gyldig som en skriftlig.

Hos Sats heter det seg at oppsigelse av medlemskap bør skje skriftlig, på e-post, brev eller oppmøte direkte på senter. Dette er en formulering forbrukerombudet kan godta, fordi man har med ordet bør.

Stortingsrepresentant Lene Vågslid mener det er viktig å informere forbrukerne om at man kan angre på medlemskap, og at man ikke kan kreves for personlig oppmøte slik enkelte krever hvis man vil avslutte forholdet til treningssentret. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse