JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Erna bevare pressestøtten

Kjell Magne Bondevik er en av flere i et opprop.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) er en av flere kultur- og medieprofiler som i et opprop går mot nedskjæringene i pressestøtten som både Høyre og Frp har varslet.

Høyre ønsker å legge om pressestøtten og har varslet et kutt på 100 millioner kroner, mens Frp ønsker å redusere den med 180 millioner kroner og senere avskaffe hele ordningen.

– Et betydelig kutt i pressestøtten kan redusere mangfoldet, og jeg frykter at flere av de meningsbærende avisene vil få store problemer og i verste fall forsvinne, sier Bondevik til Klassekampen.

– Les også: Frykter avisdød

Sammen med en rekke andre kultur- og medieprofiler har han signert oppropet «Bevar norsk mediemangfold».

– I slike spørsmål som gjelder kultur, mangfold og offentlig debatt kan en ikke la bare markedskreftene råde. Dette var også begrunnelsen for at den borgerlige Borten-regjeringen innførte pressestøtten i 1969. Det bør mane til ettertanke for blant annet Høyre til å ikke gjøre det de har bebudet, sier han.

Oppropet har også fått støtte fra flere Høyre-veteraner. Både Georg Apenes, Lars Roar Langslet, Francis Sejersted og Ingeborg Moræus Hanssen er blant dem som har signert. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse